Crown-Prince-Frederik_Ralph-Heimans.4.7Mb

Kronprins til Danmark

Særudstilling 25.05.2018 til 02.09.2018

I anledning af HKH kronprins Frederiks 50-års fødselsdag inviterer vi alle skoleelever i 3.-9. klasse til et nyt og spændende undervisningsforløb. Undervisningsforløbet starter med at dykke ned i den australske kunstner Ralph Heimans’ to monumentale portrætter af hhv. kronprinsesse Mary og kronprins Frederik.

Eleverne følger herefter kronprins Frederiks livsforløb med temaer som barndom, uddannelse, bryllup og personlige interesser. Under hvert tema bliver der perspektiveret til tronfølgere i danmarkshistorien, og vi undersøger hvordan rollen som kronprins har udviklet sig gennem tiden.

Eleverne bliver klædt på til selv at gå på opdagelse i den store særudstilling ’H.K.H. Kronprins Frederik – Prins til Danmark’, hvor de med opgaver i hånden får mulighed for at fordybe sig i emner som ægteskab, privatliv og rigsfællesskabet.

Undervisningsforløbet er henvendt historiefaget, men kan også med fordel inddrages i samfundsfag og billedkunst.

Forløbet varer 1 time. Ring 48 20 14 40 for at høre mere og booke et forløb.