Tag klassen med i nisseskole på Frederiksborg Slot

I december måned byder Det Nationalhistoriske Museum velkommen til et hyggeligt og lærerigt juleforløb. Slotsnissen Julian har meget travlt i december, og han har derfor åbnet en nisseskole, hvor han uddanner hjælpenisser.

Elever fra indskoling og mellemtrin kan blive udlært som slotsnisser af Julians undervisere. Slotsnisserne bliver oplært i julens historie og traditioner, og der vil være masser af underholdende udstillinger og aktiviteter at dykke ned i. Alle elever er desuden meget velkomne til at medbringe egne nissehuer.

På forløbet får eleverne mulighed for at se eller gense kostumer og rekvisitter fra en perlerække af DR’s populære TV-julekalendere. Det vil være muligt at gå på opdagelse i Tidsrejsen, Pagten og Den anden verden, såvel som Nissebanden, Jullerup Færgeby og mange flere.

Forløbet for de yngste elever starter med et besøg i juleudstillingerne, hvor der vil være rig mulighed for at stifte bekendtskab med karakterer fra en række af de mest kendte julekalendere gennem tiden. Forløbet afsluttes i nisseværkstedet, hvor eleverne hygger og klipper julepynt. For elever i indskolingen varer forløbet 1 time.

For de ældre elever giver forløbet desuden et indblik i historierne bag de velkendte traditioner. Forløbet afsluttes ligeledes med juleklip i værkstedet. For elever på mellemtrin varer forløbet 1 time og 15 minutter.

Ring 48 20 14 40 for et bestille et forløb. Forløbet er gratis når entreen på 20 kr. per person er betalt.