Julians Nisseskole

Tag klassen med i nisseskole på Frederiksborg Slot

Fra den 1. december byder Det Nationalhistoriske Museum atter skoleklasser velkommen i Julians Nisseskole. Slotsnissen Julian har meget travlt i december, og han har derfor åbnet en nisseskole, hvor han uddanner hjælpenisser.

Elever fra indskoling og mellemtrin kan blive udlært som slotsnisser af Julians undervisere, gennem et hyggeligt og lærerigt forløb om julens historie og traditioner. En slotsnisse skal nemlig kunne en masse ting, såsom at genkende julepynt og –krydderier og synge julesange.

Forløbets første halvdel består af en rundtur i museets stuer, hvor eleverne hører fortællinger om julens traditioner. Her skal de løse små opgaver såsom at genkende dufte fra særlige julekrydderier, synge kendte julesange og undersøge hvorfor vi hænger trommer og dannebrogsflag på vores juletræer i dag. Anden halvdel af forløbet forgår i værkstedet, hvor eleverne hygger og klipper julepynt.

Som noget helt nyt får eleverne også et gensyn med fem af DR’s julekalendere. Museet udstiller kostumer og rekvisitter fra Jul på Slottet, Nissebanden, Bamses julerejse, Pagten og Den Anden Verden.

Julians Nisseskole varer 1½ time, og når man har gennemført, får man sin julepynt og et flot diplom med hjem.

Ring til museets undervisningsafdeling på tlf. 4820 1440 for at booke et forløb.