DNMSKOLE_DK

Fabeldyr, riddere og våbenskjolde

Frederiksborg Slotskirke huser ridderkapellet for to af de danske ridderordener, Elefantordenen og Dannebrogordenen. De mange våbenskjolde indbyder til samtale om dengang, familie og slægt dannede midtpunkt i samfundet. Ridderne er hovedpersoner i fortællingen om slægtssymboler, prinseopvækst, myter og overtro, og undervejs opfordres eleven til at reflektere over sin egen families relation til fortiden. Sammen søger vi både højt og lavt efter symboler, afbildninger af riddere, fabeldyr og våbenskjolde inden hver elev sammensætter et våbenskjold, der fortæller om netop deres evner.

Forløbet varer 1,5 time. Se hvordan du booker et forløb her.

Undervisning om riddere, fabeldyr og våbenskjolde på egen hånd

På egen hånd kan du vælge at vægte fortællingen om riddere, våbenskjolde og fabeldyr, så det passer til lige præcis jeres behov. Læs om Ridderkapellets spændende historie her.