DNMSKOLE_Frederik 5

Enevælden på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot

Det Nationalhistoriske Museum er særdeles velegnet til fortællingen om enevældens historie. Et besøg i slotskirken, hvor næsten alle danske enevældige konger er blevet salvet, giver et meget konkret indtryk af enevældens iscenesættelse af magten, og museets historiemalerier og portrætter giver eleverne indsigt i enevældens indførsel og forståelse for magtforholdet mellem stænder og konge. Ved at arbejde med malerier som kilder og forholde sig til udfordringen ved at benytte samtidige såvel som nutidige kilder får eleverne desuden udfordret deres kritiske sans.

Forløbet varer 1 time. Se hvordan du booker et forløb her.

Undervisning i ‘Enevælden’ på egen hånd

Det er også muligt at undervise om Enevælden på egen hånd. Dette vil give dig mulighed for at give undervisningen den vinkel på enevælden, der passer til din klasses forløb. Mulighederne er mange. Som forberedelse kan du blandt andet finde inspiration her.

Læs mere om slotskirken her.