Christian 4. 

Christian 4. er en af danmarkshistoriens mest berømte konger. Han er den konge, der har siddet længst på tronen, og hans bygningsværker står stadig markante i København og omegn. Også på Frederiksborg Slot har Christian 4. spillet en central rolle. Formålet med undervisningsforløbet er at give eleverne forståelse af Christian 4.s virke som konge og kongemagten i 1600-tallet. Portrætter, pragtrum og slottets arkitektur bidrager til indblik i forholdet mellem konge og kirke, og i sammenhænge mellem historiske begivenheder og den tid, de har fundet sted i.

Forløbet varer 1 time. Se hvordan du booker et forløb her.

Gratis undervisningsmateriale til download

Til forløbet om Christian 4. tilbyder museet undervisningsmateriale til både forberedelse og opsamling. Materialet består af en lærervejledning og et emneark til eleverne. Dertil findes et arbejdsark, som også kan bruges ved besøg på museet på egen hånd. Materialet kan downloades som pdf herunder.

Download lærervejledning

Download emneark

Download arbejdsark

Undervisning om ‘Christian 4.’ på egen hånd

Der er rig mulighed for at gå på opdagelse i Christian 4.s verden selv. Portrætter af Christian 4. og hans familie findes i stue 28, 29, 30 og Riddersalen. Spor af Christian 4.s forståelse og iscenesættelse af kongemagten ses på hele slottet og slotskirken.

Læs mere om et besøg på Det Nationalhistoriske Museum her.

Læs også en kort biografi om Christian 4. på her.

Se en oversigt over museet her.