Portrætkunst

Danmarks nationale portrætgalleri

Historiemalerier

500 års danmarkshistorie

Møbelkunst

Interiører fra de sidste 500 år

Pragtrum

Slotskirke, Riddersal, Audienssal

1
1
DET NATIONALHISTORISKE MUSEUM
Det Nationalhistoriske Museum fortæller 500 års danmarkshistorie gennem en rig samling af portrætter, historiemalerier, møbler og kunstindustri. Fortællingerne understøttes af slottets smukke historiske omgivelser. På museet stifter man bekendtskab med personer og begivenheder, der har været med til at forme landets historie fra middelalderen til det 21. århundrede.
Museets fine periodeinteriører og slottets imponerende pragtrum giver et sansemættet indtryk af skiftende stilarter og perioder samt tidligere tiders omgangsformer. Museets portrætsamling udgør landets største og betydeligste, og samlingen af malerier, buster, tegninger og fotografier suppleres løbende med nye værker.
Med skiftende særudstillinger, faste søndagsomvisninger, sæsonaktiviteter for børn og skoleforløb holder museet dialogen med fortiden i gang og sætter perspektiv på danmarkshistorien og portrætkunsten.

EN AFDELING AF CARLSBERGFONDET

Det Nationalhistoriske Museum har haft til huse på Frederiksborg Slot siden 1878. Museet blev oprettet på initiativ af Carlsbergs grundlægger, brygger J.C. Jacobsen, der efter en katastrofal brand i 1859 gik meget aktivt ind i arbejdet med at få genopbygget slottet. Undervejs i det enorme genopbygningsprojekt, modnedes ideen om at skabe et nationalhistorisk museum på slottet. Det Nationalhistoriske Museum er fortsat en selvstændig afdeling af Carlsbergfondet.

læs mere

HISTORIEDYSTEN

Hvert andet år inviterer museet alle danske 3.-9. klasser til en national dyst på viden om danmarkshistorien. Temaet for Historiedysten 2016 er ‘Danmark som kolonimagt’. Det er gratis at deltage, og alle er velkomne. Tilmelding åbner til november.

Se mere på Historiedystens hjemmeside her.